Menu

Historie

Stoomketel en Tankwagen

Het begin,

Ons bedrijf is in 1972 opgericht als grondstoombedrijf ten behoeve van de grondonstmetting op kwekerijen.

In de beginjaren werd de stoomketel met behulp van een tractor verplaatst en alleen wanneer zich een wat verder gelegen klus aandiende werd er een vrachtwagen ingezet. Na verloop van jaren is het werkgebied steeds meer uitgebreid en werd op een gegeven moment heel Nederland bestreken.

Jarenlang is het stomen van grond de enige bezigheid van het bedrijf geweest maar sinds begin jaren 90 kwamen er ook steeds meer vragen vanuit de industrie. Inmiddels waren de ketels maar ook de transportmiddelen behoorlijk gegroeid en was het geen enkel probleem om ons ook op dit gebied te ontwikkelen. Menig bedrijf is inmiddels door ons geholpen tijdens reparaties of calamiteiten.

Tussendoor zijn er regelmatig installaties van ons ingezet als verwarmingsketel maar dat dit vaak een seizoensgebonden aangelegenheid was mag duidelijk zijn.

Inmiddels bestaat ons bedrijf ruim 40 jaar, is het stokje overgenomen door de tweede generatie en staat er een vakkundig team aan medewerkers tot uw beschikking.

Tuinbouw

Tuinbouw
Grondstomen

In de tuinbouw is Van Klink Stoomketelverhuur actief met het verhuren van stoomketels ten behoeve van het grondstomen, het ontsmetten van diverse soorten substraten, steunmateriaal en fust.

 

Industrie

Industrie
Huurstoomketel

Ook in de industrie wordt met grote regelmaat van onze ketels gebruik gemaakt.

Gas of oliegestookte stoomketels in diverse capaciteiten en drukken kunnen worden ingezet voor de meest uiteenlopende processen.

Uiteraard wordt van deze installaties zowel het druklichaam als de branderinstallatie periodiek gekeurd.

Buitenland

Buitenland
Van Klink Boilers

Sinds een aantal jaren is Van Klink Stoomketelverhuur ook actief in het buitenland.

Dit kan betrekking hebben op de verhuur van ketels en materialen in de ons omringende landen zoals Engeland, Duitsland en België maar ook de verkoop van stoomketels en/of materialen behoort tot de mogelijkheden.

Zo zijn inmiddels naar meerdere landen in Afrika materialen en ketelinstallaties geëxporteerd maar ook naar Zuid-Amerika en Australië zijn materialen verstuurd.

Verwarming

Verwarming
Warm & Heet Water

Onze ketels worden niet alleen als noodstoom- voorziening ingezet maar kunnen ook prima gebruikt worden als verwarmingsketel of heetwaterketel.

Hiervoor hebben diverse aanpassingen aan de installaties plaatsgevonden zodat in noodgevallen adequaat gereageerd kan worden.